Metamorfosemassage

Inleiding

Werk je in de gehandicaptenzorg, begeleid je terminaal zieke mensen. Kom je in je massagepraktijk of voetreflexmassagepraktijk weleens mensen tegen, die maar niet verder komen door een behandeling? De metamorfosemassage kan helpen blokkades op te ruimen, zodat er een verwerkingsproces in gang kan komen om een nieuwe start te maken.

Wat is de metamorfosemassage?

Tijdens de metamorfosemassage wordt het reflexgebied van de spinale lijn op de voet, handen en hoofd heel subtiel en zacht gemasseerd. Op de spinale lijn ligt een prenatale patroon. In de prenatale periode wordt je basis gelegd voor je talenten, je kwaliteiten, maar ook je belemmeringen. Deze vorm van massage heeft een diepgaande, ontspannende werking. De eigen energie gaat stromen, de geest komt tot rust en emoties kunnen losgelaten worden. Het bijzonder van deze massage is dat er geen resultaat wordt nagejaagd. Er is meer dan we kunnen zien en tijdens deze massage zal je ervaren dat er ook een “innerlijke” kant is, die tot uiting komt als de behandelde er zelf aan toe is.

Deze vorm van masseren is ontwikkeld door Dr. Robert St. John (1914-1966) arts en reflexoloog. En het is verspreid door Gaston St. Pierre.

Voor wie is de metamorfosemassage geschikt?

– Voor baby’s, kinderen en volwassenen.
– Bij stervensbegeleiding
– Zwangere vrouwen.
– Bij “ongrijpbare” klachten.
– Zwaar gehandicapte mensen

Het is een zeer waardevolle methode, die heel laag drempelig is om iemand te masseren. Je kan het zonder bezwaar en overal toepassen.

Meer informatie en aanmelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *