Opleiding Voetreflexmassage

Inleiding

Voetreflexmassage / voetreflextherapie is een reflex behandelmethode die de gesteldheid van de inwendige organen en weefsels beïnvloedt en zo het algemene welzijn bevordert. Het principe van deze methode is dat elk orgaan of weefsel projectievelden (reflexgebieden) heeft op bepaalde delen van het lichaam.
Deze velden kunnen we bewerken met verschillende technieken om zodoende blokkades in desbetreffende organen op te heffen. Als er zich in het lichaam een stoornis voordoet, kan dit voor blokkades zorgen. Deze blokkades worden door Voetreflextherapie opgespoord en behandeld. Voetreflexmassage is zeer doeltreffend bij buik en maagklachten, stress, verstoringen in de hormoonhuishouding etc.

Voetreflexzonemassage kan door iedereen, mits voldoende geschoold, toegepast worden.

Reflexmassage wordt al duizenden jaren toegepast. Van oude afbeeldingen weten wij dat in India, Egypte en bepaalde indianenstammen deze methode van genezing werd gebruikt. Dr. Fitzgerald heeft de informatie die over voetreflexmassage bestond, bijeengebracht en tot één systeem gemaakt. Het ontwikkelde systeem noemde hij zonetherapie. Hanne Marquardt heeft het systeem verder uitgewerkt.

Inhoud van de opleiding Voetreflexmassage

De opleiding Voetreflexmassage is systematisch van opzet.
In het eerste blok leert u de specifieke punten op de juiste manier te behandelen en traceren op de voeten zodat u op een veilige en verantwoorde manier de massage kunt toepassen. Er wordt afgesloten met een praktische toets.
In het tweede blok gaan we in op de fysiologie van het lichaam en reflexgebieden op het gezicht. Er blijft veel praktische oefening om de ervaring te verhogen en de massage te perfectioneren. Er wordt afgesloten met een theoretische toets. In het derde en laatste blok besteden we aandacht aan handreflexen, fysiologie, contra indicaties, de eigen praktijk, klachtgericht masseren en psychische stoornissen.

De lesonderwerpen bestaan uit de volgende onderdelen:

 • Theorie en Praktijk massage
 • Fysiologie
 • Handreflexen
 • Contra indicaties
 • Kruisreflexen
 • Tenen lezen
 • Psychische stoornissen
 • Gezichtsreflexen

Meer informatie en aanmelden

5 reacties

 1. “Ik heb reeds een paar vaste cliënten voor de voetreflex waar al resultaten mee geboekt zijn.
  Sommigen willen deze behandeling puur voor de ontspanning, één wil dit voor maag/darmklachten en weer anderen voor Tietze.
  Ik heb de opleiding voetreflexmassage als zeer interessant en leerzaam ervaren. De lessen zijn op een plezierige, informele en door ervaren docente gegeven. Tijdens mijn opleiding ben ik al voetreflexmassages in mijn massagepraktijk gaan geven. Gaandeweg de opleiding heb ik mij meer toegespitst op het Syndroom van Tietze en Costochondritis en op maag/darmproblemen. Hier heb ik inmiddels al vele cliënten een heel groot plezier mee gedaan en hun klachten sterk kunnen verminderen”.

 2. “Ik wil graag laten weten dat ik de cursus voetreflexmassage als geweldig heb ervaren. Ik heb veel geleerd en vond en vind nog steeds dat het heel wonderbaarlijk is wat voeten zeggen over iemand en wat je allemaal kunt voelen.Ik heb les gehad van een zeer vakkundige docent met veel geduld en liefde voor het vak. Ze weet zeer zeker waar ze het over heeft. Ik ga hier zeker iets mee doen. Waarschijnlijk een eigen praktijk maar wanneer daar denk ik hard over na want ik ben nog steeds niet uit geleerd bij MSP opleidingen want ik vind het daar in een woord SUPER.”

 3. Vorig jaar heb ik de opleiding voetreflexmassage naast mijn baan, gezin en mantelzorg met veel plezier gevolgd bij docent Diana van der Meer van MSP opleidingen.
  Wat ik geleerd heb ik dat het geven van voetreflexmassage ontspanning oplevert voor zowel de gever als de ontvanger. Ook heb ik ervaren dat na een behandeling – 1 tot 4 x – clienten aangaven dat klachten minder werden of zelfs helemaal weg gingen. Vooral behandelingen met darmklachten en hormonale problemen zijn hiervan een goed voorbeeld. Heel bijzonder!
  Ik heb gedurende de opleiding geleerd om keuzes te maken op werk en privé gebied en ben daardoor meer in balans. Ik ben rustiger geworden en zorg beter voor mezelf.
  Verder ben ik bezig met het opzetten van een eigen praktijk en ga volgende week beginnen bij een moeder- en kindcentrum om mijn kennis te verbreden. Kortom helemaal happy!

 4. “De voetreflex opleiding was zeer leerzaam en werd super interessant door de uitleg en ervaring van Diana. Haar pragmatische en voeten op de grond houding vond ik erg prettig. Elke keer als je een voetreflex massage geeft is het weer verbazend wat het effect is op mensen en hoe zij je handeling terug voelen in hun lichaam. Mijn vast klanten kring heeft voor het grootste gedeelte al kennis gemaakt met voetreflex en zijn erg positief!!”

 5. “Ik ben na het volgen van de opleiding voetreflexmassage bij MSP Opleidingen ca. 2 dagen per week actief
  met Voetreflexmassage in een bejaardentehuis samen met een pedicure en schoonheidsspecialiste”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *